Drömresan till USA!

Familjens USA-resa 2015 till New York, Dallas, Las Vegas, Honolulu, Lake Tahoe, San Francisco och Los Angeles.

Carnelian Bay, Lake Tahoe.

Publicerad 2015-08-01 03:20:41 i Lake Tahoe,

Efter en enkel hemmagjord frukost körde vi 10 min norrut för det sedan länge planerade besöket hos Sierra Boat Company & Marina. Detta var Håkans dag och kontakt var tagen för nästan ett år sedan med en av ägarna, Herb Hall. 

Det här är förmodligen en av de bästa båtrenoverarna i USA och båtägare skickar sina klenoder för service, underhåll och restaurering från alla stater. Ett mecka för en veteranbåtsägare och mindre intressant för resten av familjen som dock tålmodigt väntade i bilen efter att snabbt ha kikat in och hälsat på Herb. Här är en liten bildserie från detta magiska ställe:

De flesta av dessa båtar dom är till salu ligger på priser i miljonklassen (kr)!

Här är en mycket speciell Chris Craft från 1955, en Cobra. Just detta exemplar har sin originalmotor från Cadillac kvar och var till salu för $ 209 000!

Här förklarar Herb att CC faktiskt började tidigt med krysspårskruv och att alla synliga skruvar på denna Cobra var felaktiga då det var spårskruv! Dock var alla spår rätt orienterade, Ludde! 🙏🏻
Härlig miljö både i showroom och verkstäder:

Här en båt som ska få ny botten:

De väldiga trevliga inne på verkstäderna och jag snappade upp lite tips och råd kring fernissa! Som av en ren händelse använde de samma fernissa, Epifanes,  som vi har på vår egen mahognyracer Kurre!

Tillbaka till Sierra:


Just denna båt från Baby Gar hade fått en översyn av sin originalmotor, ett monster från Centurion på typ 28 liter och över 500 hk! Båten är den enda i sitt slag i världen med originalmotorn kvar, coolt!

Lite annorlunda båt i gömmorna:


Utsidan är lika välordnad. Här ligger pärlorna på rad:


Vi hade blivit lovade en åktur i någon lämplig båt men först åt vi lunch på detta i sammanhanget mycket passande ställe:




Det här var ganska exklusivt lunchställe och folk kom långväga för att äta. Prisens var snäppet över McDonalds....😜 men maten var fantastisk!!


Det kom även matgäster via båt, här en nätt liten sak med dubbla V8:or, gött ljud i de fyra piporna!

Tyvärr kom det en ihållande regnskur efter lunchen som gjorde att vi fick skjuta på åkturen. Vi skall göra ett nytt försök i morgon bitti då marinan ligger på vägen ner mot San Francisco.

På väg till middan såg vi denna Packard parkerad vid vägkanten!



Verkligen en udda fågel bland alla jeepar och suvar!

Middag blev på ett mysigt ställe på gångavstånd från motellet, Rosie's Café, där ägaren hade en fabless för gamla coola cyklar och annan nostalgi!




Det fick bli panpizza, grekisk sallad och god dryck!

Vi hade bokat en plats på altanen med trevlig utsikt över Lake Tahoe:


Kommentarer

Postat av: Ludde

Publicerad 2015-08-01 08:54:04

Jahaja !! Va ska Jag säga nu då . . VICKET CRESCENDO HÅKAN . . . . . . !!!! AWESOME !! Där gåre ju att tillbringa minst en hel vecka krypandes på knä & andas in doften av fernissa . . . Du e i himlen nu gissar Jag . . . NJUT i fulla drag , så åker Jag te Trehörningsjö på bilträff . .

Svar: Jajjemän, mannen det var great!
.....jag blev erbjuden att jobba lite där faktiskt! :)
Men då måste snart sanera Zleephien så mycket som du snusar i den, va? ;)
petterssonusa.blogg.se

Postat av: Ludde

Publicerad 2015-08-01 08:58:32

Den där annorlunda skapelsen hoppas Jag få se mer kort av i avklätt skick senare . . .Påminner lite om den där Finska båten , Du vet . . . SÅÅÅÅÅÅÅÅ COOL . . !!

Svar: Visst var den cool!
.....tordes dock inte dra av det skräddarsydda täcket då jag smög in dit ensam så jag har inga fler bilder, sorry!
Ska dock dit idag igen så kanske då...?
petterssonusa.blogg.se

Postat av: Ludde

Publicerad 2015-08-01 20:33:40

Nej , nu får allt Zleephien vila lite . . Jag har ju en te bil som måste vädras , så man får byta olja även i den te Vintern . . . . . . . Paparazzifota utav brinnande livet nu . . . .

Svar: Ja, du har ju den förmånen! ;)
Håll utkik, d kommer mera......!
petterssonusa.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela